البـرز، فردیس، شهرک وحدت،
بلوار یخ، خیابان سوم غربی، پلاک ۸۰، طبقه ۱
۳۶۶۶۸۳۲۸ ۰۲۶
۵۶۶۶۸۳۲۸ ۰۹۳
info@web-city.ir
support@web-city.ir

آموزش باید ها و نباید های سئو

آموزش باید ها و نباید های سئو

مسائل مهمی در سئو و بهینه سازی سایت وجود دارد که ما آن ها را در قالب “باید ها و نباید های سئو” در گروه طراحی سایت وب شهر برای شما آماده کرده ایم.

بایدهای سئو وب سایت

می توانیم سئو را اینطور تصور کنیم که یک بازی بین ما و موتورهای جستجو است. برای برنده شدن ، شما باید از قوانینی پیروی کنید و هنگام استفاده از تکنیک های مختلف هوشمندانه برخورد کنید. قوانین بازی اغلب در حال تغییر هستند و برخی از روش هایی که در گذشته استفاده می شدند ، منسوخ شده اند. همچنین از برخی از قوانین هم که تحت عنوان “نبایدهای سئو” در پست قبلی به آن اشاره کردیم باید صرف نظر کرد.
برای کمک به برتری یافتن شما در سئو و برد در بازی با موتورهای جستجو ، لیستی از این قوانین را برای شما فراهم کردیم که به راحتی می توانید با مخاطبان و دوستان خود به اشتراک بگذارید.

۱- دریافت بک لینک از سایت های مرتبط

برای بهبود سئوی سایتتان باید از سایت های مرتبط با صنعت وب سایتتان لینک دریافت کنید. دریافت بک لینک با کیفیت و مرتبط با موضوع سایت از رکن های اصلی و موثر سئو هستند.

۲- تولید محتوای جذاب و قابل فهم

تفاوت بین وب سایت ها در محتوای با ارزش و مفید آنها است. مقالات و مطالب شما باید قابل فهم و مشوق خواننده باشند. همچنین موتورهای جستجو به محتوای باکیفیت امتیاز ویژه ای می دهند.

۳- استفاده از کلمات کلیدی در عنوان ها ، متای توضیحات و محتوای اصلی

برای افزایش رتبه سایتتان در گوگل ، باید کلمات کلیدی اصلی تان را در عنوان ها و متای توضیحات قرار دهید. همچنین باید کلیدواژه های موردنظرتان را در محتوای اصلی محتوا و پست های سایت استفاده کنید.

۴- جستجو و کاوش کلمات کلیدی

هر زمان شروع به نوشتن مقاله می کنید ، با استفاده از ابزار کلمات کلیدی گوگل برای بررسی و نوشتن کلمات کلیدی هدفتان استفاده کنید. با استفاده از این ابزار از عباراتی که کاربران در گوگل جستجو می کنند ، مطلع شوید.

۵- درج پست مهمان در سایت های معتبر و قابل اعتماد

برای توسعه کسب و کارتان و بدست آوردن خوانندگان وفادار و ثابت می توانید در سایت های محبوب و معتبر پست درج کنید. پست هایی که در این سایت ها درج می کنید باید به خوبی مطالبی باشد که در سایتتان منتشر می کنید.

۶- بررسی بک لینک های سایت

میزان اهمیت نگهداری و بررسی لیست لینک های ورودی به سایت کمتر از اهمیت روند دریافت و لینک سازی نیست. برای موفقیت سئو سایت ، این امر حیاتی است که پروفایل بک لینک های سایتتان را تمیز و آری از بک لینک های اسپم و مخرب نگهداری کنید.

۷- ساخت لینک های داخلی

لینک های داخلی آسان ترین راه برای ساخت لینک به بهترین بخش های محتوای سایت است. همچنین لینک های داخلی یکی از فاکتورهای رتبه بندی گوگل نیز هستند ، و می توانند به موتورهای جستجو در پیدا و ایندکس کردن محتوای سایتتان کمک کنند.

۸- طراحی اینفوگرافیک

محبوبیت اینفوگرافیک ها پ در ساخت لینک های ورودی معتبر و هدایت ترافیک مرتبط به سایت تاثیر بسزایی دارند.

۹- ساخت نقشه سایت

نقشه سایت نمی تواند مستقیما به شما قول افزایش سئوی سایتتان را بدهد اما می تواند راهی آسان برای موتورهای جستجو در یافت مطالب سایت و ایندکس کردن صفحات سایت ، ایجاد کند.

۱۰- صبور باشید ، سئو زمان بر است

دریافت نتایج آنی و فوری از سئو امری غیرعادی است. سئو پروسه ای است که می تواند ماه ها و گاهی سال ها به طول بینجامد.

۱۱- طراحی کاربرپسند سایت

حالت طراحی سایت شما، در حقیقت همان برند شماست. از طریق طراحی سایت خود اولین تاثیر را بر روی خواننده خود داشته باشید، به این طریق این بازدید کننده باز هم به سایت شما باز می گردد. به این منظور و برای جلب توجه بازدید کننده نسبت به زیبایی سایت خود می توانید از بافت های مختلف و دادن حجم به طرح های موجود هم استفاده کنید.
سایت شما باید قابل درک و به راحتی قابل مسیریابی باشد. پیچیده بودن ساختار و طراحی سایت باعث سردرگمی بازدیدکننده می شود و این امر ماندگاری و حفظ کاربر را کاهش می دهد.

۱۲- نوشتن مطالب طولانی

مطالب سایت باید طولانی و مفید باشند. زمانی که مطالب طولانی تولید می کنید، کلمات کلیدی بیشتری هم می توانید استفاده کنید و شانس دریافت رتبه بهتر در عبارات جستجو شده بدست خواهید آورد.

۱۳- از رقبایتان یاد بگیرید

همیشه رقبای قوی خود را آنالیز کنید و از موفقیت های آن ها درس بگیرید. راههای کسب موفقیت آنها را بررسی کنید و برای سایت و حرفه خود پیاده سازی کنید.

۱۴- لینک های ورودی مخرب سایت را حذف کنید

برای اطمینان از عدم برخورد و مجازات گوگل با سایتتان ، دائما بک لینک های سایت را بررسی کنید و موارد مشکوک را حذف نمایید.

۱۵- تولید محتوای با کیفیت

تولید محتوای تازه و انتشار مطالب جدید به بازدیدکنندگان و موتورهای جستجو نشان می دهد که شما سایت را بروزرسانی می کنید و برای آن اهمیت قائل هستید.

۱۶- طراحی نسخه سازگار با موبایل

بیش از نیمی از کاربران توسط موبایل ها به اینترنت دسترسی پیدا می کنند. بر این اساس ، گوگل الگوریتمی برای بررسی این فاکتور قرار داده است که سایت ها را برای داشتن نسخه موبایل و یا طراحی ریسپانسیو آنالیز می کند.

۱۷- ساخت و سئو سایت از ابتدای طراحی

اگر به تازگی تصمیم به طراحی سایت گرفته اید، شما باید سئو و بهینه سازی وب سایت را از ابتدای شروع طراحی سایتتان در نظر داشته باشید.

۱۸- بهبود سرعت بارگذاری وب سایت

شما باید زمان بالا آمدن سایت خودتان را بهینه کنید؛ این زمان باید چیزی در حدود ۲ تا ۳ ثانیه باشد. شما می توانید این کار را از طریق فشرده کردن فایلهای CSS، استفاده از فایلهای جاوااسکریپت که توسط گوگل میزبانی شده اند و کسب اطمینان از اینکه وبسایت شما جهت حفظ سرعت بهینه طراحی و کد گذاری شده است، انجام دهید.
بهبود سرعت بارگذاری سایت می تواند مزیت کوچکی از سئو را برای سایت شما فراهم کند.

۱۹- همیشه سایت خود را در حالت کاملا ساختار یافته حفظ کنید

در سالهای اخیر، طراحان از سیستم های متشکل از صفحات شطرنجی و سی اس اس (CSS) برای ساختارمند کردن طراحی سایت ها استفاده می کنند. که تقریبا راه بسیار خوبی می باشد. این شیوه طرحی ساختاریافته و متعادل برای وبسایت مجله مانند شما ایجاد کرده و همچنین به مدیریت جریان اطلاعات به صورت سهل و ساختارمند کمک می کند.

*** برای بالا بردن سرعت سایت خود حتما مقاله ” ۸ راه برای افزایش سرعت لود وب سایت ” را مطالعه کنید.

۲۰- بر چیزی تمرکز کنید که اهمیت بیشتری دارد

اگر در حال طراحی سایت برای کسب و کاری هستید که محصول یا خدماتی را می فروشد، بدانید که شما باید بر روی صفحه اصلی این سایت تمرکز داشته باشید. صفحات داخلی باید ترغیب کننده ای برای آن مورد خاص فروش داشته باشند. اگر مشغول ساخت وبلاگی هستید که ارائه دهنده مباحث آزاد یا مطالب آموزشی است، مطمئن شوید که توجه تمرکز لازم را دریافت می کنند. وبسایت هایی شبیه WOO Themes نمونه های خوبی از تمرکز بر محصولات – تم های وردپرس – می باشد.

۲۱- ترکیب رنگ موثر و مناسب را برای طراحی سایت انتخاب کنید

دانستن سلیقه و احساس خواننده مطالب به شما کمک می کند تا ترکیب رنگ مناسب را برای سایت خود انتخاب کنید. اگر سایت شما در زیر گروه اندیشه و فکر، تعمق و مراقبت قرار می گیرد نیازی به استفاده از ترکیب رنگ های تند و یا خیلی روشن نیست.

۲۲- پیدا کردن و جستجوی سایت خود را سهل و آسان نمائید

بازدیدکنندگان زمان چندانی برای صرف کردن در سایت شما جهت فهمیدن موضوع آن و اینکه چه چیزی ارائه می کنید را ندارد. جستجو در سایت خود را ساده کنید تا خواننده خیلی سریع به علایق خود دست پیدا کند. از برچسب های مناسب برای عنوان جهت تاکید بر موارد مهم استفاده کنید.

۲۳- تا جای ممکن آنرا ساده کنید

این موضوع یک حقیقت تایید شده است که فرم های ثبت نامی که دارای بیش از سه مورد (عموما – نام، آدرس پست الکترونیک و یک مورد دیگر) باشند، بطور قابل توجهی با نرخ پر شدن کمتری نسبت به فرم هایی با موارد کمتر روبرو می شوند. مردم از انجام دادن کارهای طولانی متنفر هستند. این عناصر را تا حد ممکن برای بازدید کننده خود آسان و سهل نمایید.

۲۴- هدایت مناسب باید در نظر گرفته شود

از آنجاییکه هدایت کاربر در سایت باعث جستجو بهتر و در نهایت پیدا کردن صفحات مختلف سایت شما می شود، عنصر هدایت در سایت شما باید مناسب باشد. پیدا کردن و استفاده از این بخش باید سهل و آسان باشد.

۲۵- اندازه و نوع مناسب فونت را انتخاب کنید

فن چاپ یا همان استفاده مناسب از علائم و نشانه ها یکی دیگر از عناصر طراحی وبسایت به حساب می آید. عناوین اصلی در هر بخش را با استفاده از نوع و اندازه مناسب فونت مشخص کنید، این موضوع شدیدا بازدید کنندگان سایت شما را تحت تاثیر قرار می دهد. در حالت کلی، شما باید از یک فونت برای کلیه متون اصلی و یک فونت هم برای درج عناوین استفاده کنید.

********************************************

نبایدهای سئو وب سایت

هنگامی که می خواهید یک وب سایت سئو پسند طراحی کنید ، باید ها و نبایدهای بسیاری وجود دارد. در این میان نبایدها و بایدهایی مطابق با راهنمای وبمستر گوگل است که لیست زیر شامل تعداد از نبایدهایی است که توسط گوگل پیشنهاد شده اند.

۱- کاربران خود را فریب ندهید.

صفحات را در درجه اول برای کاربران طراحی کنید نه موتورهای جستجو . نمایش متفاوت محتوا و یا URL ها به کاربر و موتور جستجو معمولا به عنوان “cloaking” شناخته می شود. برخی از نمونه های cloaking عبارتند از :

  • ارائه یک متن HTML به موتور جستجو ، درحالی که یک صفحه شامل تصویر یا فلش به کاربران نمایش داده می شود.
  • ارائه دو نسخه متفاوت از محتوای به موتور جستجو و کاربران.

۲- موتورهای جستجو را فریب ندهید.

بسیاری از کاربران با به کارگیری تکنیک های زیر که در پست های قبلی در مورد آنها صحبت کردیم ، اقدام به فریب دادن موتورهای جستجو می کنند تا رتبه سایت خود را افزایش دهند.

  • متن مخفی
  • لینک های پنهان
  • حالت Cloaking
  • انتقال آدرس مخفیانه

۳- پرهیز از لینک های غیرمرتبط

همه می دانند که لینک نقش مهمی در رتبه بندی سایت در موتورهای جستجو ایفا می کند. اما هرکسی نمی داند که کیفیت و مرتبط بودن لینک ها خیلی مهمتر از تعداد لینک های ورودی می باشد. دریافت لینک از سایت های غیرمرتبط و اسپم و یا انجام تبادل لینک تاثیر منفی در درتبه بندی سایت در نتایج جستجو خواهد داشت.

۴- محتوای تکراری

ایجاد صفحات متعدد ، زیردامنه یا دامنه با محتوای تکراری می تواند رتبه سایت را کاهش دهد یا آن را از ایندکس موتور جستجو حذف کند. در لیست زیر روش هایی در مورد چگونگی مدیریت محتوای تکراری بیان می کنیم :

  • مسدود کردن ایندکس کردن صفحات با محتوای تکراری (در فایل robots.txt)
  • استفاده از ۳۰۱ Redirect
  • استفاده از دامنه های سطح بالا (www.domain.de vs. www.domain.com/de)
  • به حداقل رساندن محتوای مشابه

برای تولید محتوای مناسب حتما مقاله ” نکاتی در مورد تولید محتوا ” را مطالعه کنید!

۵- پرهیز از keyword stuffing

چاشنی کلمات کلیدی ، یعنی عدم رعایت تراکم کلمات کلیدی و استفاده بیش از حد آن در پاراگراف ها ، متن پنهان ، عنوان ها و Alt . نتیجه این عمل تجربه کاربری منفی و آسیب زدن به رتبه سایت خواهد بود. بر تولید محتوای مفید و غنی از اطلاعات با استفاده از کلمات کلیدی مناسب و مرتبط با موضوع تمرکز کنید.

۶- عدم استفاده از پیج رنک به عنوان ابزار سنجش کیفیت لینک ها

گوگل چندین سال است که دیگر تولبار پیج رنک خود را آپدیت نمی کند . بنابراین شما نباید از پیج رنک به عنوان فاکتوری برای مقایسه بک لینک هایتان استفاده کنید.

۷- پرهیز از نوشتن نظر برای سایت های بد

زمان خود را برای نوشتن نظرات در سایت هایی که شهرت و سابقه خوبی ندارند ، صرف نکنید. برای سایت هایی که کیفیت آنها در از سایت شما پایین تر است نظرات درج نکنید.

۸- از متن و لینک پنهان استفاده نکنید.

استفاده از تکنیک هایی مانند لینک ها و متن پنهانی در محتوا منجر به پنالتی شدن توسط موتور جستجو خواهد شد.

۹- عدم بهینه سازی بیش از حد anchor text

بهینه سازی بیش از حد متن توضیحی (anchor text) از بک لینک ها جریمه شدن توسط الگوریتم پنگوئن گوگل را در پی خواهد داشت.

۱۰- کپی نکردن محتوای سایت های دیگر

سایت شما باید محتوای منحصربفرد داشته باشد. محتوای تکراری مزیتی که شما می خواهید را دربرندارد. تولید محتوای تازه و مفید برای موتورهای جستجو بسیار ارزشمند است.

۱۱- عدم استفاده از فلش

سعی کنید تاجایی که ممکن است از فلش در سایتتان استفاده نکنید زیرا موتورهای جستجو قادر به خواندن و ایندکس کردن این نوع محتوا نیستند. ربات های موتورهای جستجو نمی توانند این نوع از محتوا را بررسی و ایندکس کنند.

۱۲- قرار دادن بدون نظم و ترتیب هر کادری در جاهای مختلف از صفحه سایت

برخی از سایت ها هستند که کادرهای متعددی را در اندازه های مختلف و بدون داشتن اصول و چهارچوب مشخص و هماهنگی مناسب با یکدیگر را در جاهای مختلف سایت مورد استفاده قرار می دهند. اگر شما طراح سایتی هستید که عناصر مختلف را بدون داشتن یک ساختار مشخص در جاهای مختلف مورد استفاده قرار می دهد، پس در دل طوفانی از دیوانگی به سر می برید.

۱۳- قرار دادن تبلیغات نامرتبط در سطح صفحات مختلف

اگر می خواهید کسب درآمد از طریق وبلاگ و وبسایت خود را امتحان کنید، فقط و فقط از تبلیغات بیش از اندازه پرهیز کنید. اگر صفحه شما شامل ۷۵% تبلیغات و تنها ۲۵% محتوا باشد، آنگاه بازدید کنندگان، پیج را ترک کرده و دیگر باز نمی گردند. محتوای شما باید عنصری با بالاترین ارجحیت در وبسایت باشد.

۱۴- افراط کردن در استفاده از ترکیب رنگ های مختلف و متعدد

تمامی رنگهای مورد استفاده باید بخوبی با هم ترکیب شوند و نه با یکدیگر در تضاد قرار بگیرند. اگر شما در انتخاب ترکیب رنگها تسلط کافی ندارید به سایت هایی از قبیل Colour Lovers مراجعه کنید که مجموعه هایی از ترکیب طرح رنگ های مختلف را برای کاربران در اختیار قرار می دهد. طرح رنگ مناسب را جستجو کنید (حداکثر ۵ رنگ) “که به نظرم رنگ هم زیاد ” و ببینید که طراحی های شما چقدر بهتر به نظر می رسند.

۱۵- برای ارائه مطلب از پاراگراف های مجرد که فقط شامل متن می شود استفاده کنید

تمامی بازدید کنندگان تمایل ندارند که فقط دنباله ای طولانی از متن را بدون استفاده از تصاویر و یا شکسته شدن پاراگراف بخوانند. پاراگراف های خود را خرد کرده و بصورت هوشمندانه از تصاویر گرافیکی و … در بطن متن خود استفاده کنید.

۱۶- ادامه و ادامه و (ادامه) درباره هیچ دهید

اگر شما یک وبلاگ شخصی دارید که در آن درباره زندگی شخصی خود می نویسید، موضوع دیگری است، اما پست کردن گاه و بی گاه مطلب درباره چیزی که می خورید، یا اینکه دیروز کجا رفتید بر روی سایت مرتبط با کسب و کار مطمئنا منجر به رانده شدن مخاطب شما می شود.

۱۷- نباید صفحات خود را مملوء از کلمات کلیدی کنید

نه گوگل و نه خواننده شما کودن نیستند. اگر صفحه شما شامل کلمه کلیدی نامرتبط باشد که توسط گوگل به عنوان کلمه کلیدی پر شده تشخیص داده شود، برای آن جریمه می شوید. جریان نوشتن باید طبیعی بوده و باید کلمات کلیدی را دقیقا در جایی داشته باشند که به درستی به آن مطلب متعلق باشد.

۱۸- خوانندگان خود را مجبور به جستجو برای پیدا کردن چیزی بکنید

خواننده شما زمانی را صرف جستجو و گشتن دنبال اطلاعات تماس شما و یا صفحه “درباره ما” سایت شما نمی کند. موارد مهم را در جایی قرار دهید که پیدا کردن آنها ساده باشد. برای مواردی که نیاز به تاکید زیاد ندارند، یک موتور جستجو قرار دهید.

۱۹- نباید هر آنچه که بر روی سایتتان هست به تصویر تبدیل کنید

نیازی نیست تمام مطالب روی سایت را مملوء از تصویر کنید. این خود دلیلی بر طولانی شدن مدت زمان بارگذاری سایت شما می تواند باشد.

۲۰- نباید از فونت های متعدد با اندازه های مختلف استفاده کنید

استفاده از ۱۰ نوع مختلف فونت در اندازه های مختلف نمای کلی سایت شما را بجای زیبا کردن، بسیار زشت می کند. پس هرگز این کار را نکنید.

۲۱- نباید از موارد غیر قابل استفاده و دور ریختنی استفاده کنید و امیدوار باشید که تاثیر خوبی داشته باشد

از گرافیک و محتوای چند رسانه ای به میزان زیاد در طراحی سایت استفاده نکنید. استفاده هوشمندانه از هر عنصری مورد پسند بوده و نمای طراحی شما را از نظر بصری جذاب می نماید.

*** رعایت کردن این باید ها شاید در نگاه اول ساده و پیش پا افتاده باشد اما بشدت تاثیر گذار هست!
متخصصین ما در گروه طراحی سایت و سئو وب شهر آماده مشاوره کسب و کار اینترنتی شما هستند.


حمیدرضا عباسی هستم، کارشناس نرم افزار و دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک، طراح و توسعه دهنده وب سایت و متخخص سئو، از سال ۹۰ به صورت حرفه ای شروع به فعالیت در زمینه طراحی وب سایت کردم و بسیار علاقه مند و مشتاق به استفاده از تکنولوژی های جدید و بروز در زمینه طراحی وب سایت و تجارت الکترونیک هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *