البـرز، فردیس، شهرک وحدت،
بلوار یخ، خیابان سوم غربی، پلاک ۸۰، طبقه ۱
۳۶۶۶۸۳۲۸ ۰۲۶
۵۶۶۶۸۳۲۸ ۰۹۳
info@web-city.ir
support@web-city.ir

بررسی Page Authority و Domain Authority

بررسی Page Authority و Domain Authority

امروز در سری مقاله های سئو در گروه طراحی سایت وب شهر به بررسی Page Authority و Domain Authority و روش های بهبود آن ها خواهیم پرداخت.

بسیاری از افراد فعال در عرصه سئو وب سایت با حذف پیج رنک گوگل و کاهش قدرت و تاثیر آن در رتبه بندی سایت ها به دنبال معیار مناسبی برای بررسی میزان قدرت و اقتدار وب سایت ها و مقایسه آن ها با یکدیگر هستند.

Page Authority و Domain Authority یک فاکتور غیر رسمی سئو است که نقش بسیار مهمی دارد.با توجه به اینکه گوگل بروز رسانی page rank ها را متوقف کرده است و اگر هم مجددا پیج رنک ها را به روز کند، با فاصله های زمانی خیلی زیادی این کار انجام می شود، این دو فاکتور نقش مهمی دارند.

Page Authority و Domain Authority به ترتیب به معنی اعتبار صفحه و اعتبار دامنه، توسط شرکت موز، ارائه می شوند که از طریق سایت moonsy یا opensiteexplorer.org می توانید، مقدار page و domain authority سایت خود را بررسی کنید.

معمولا domain authority از page authority کمتر است.domain authority، مربوط به اعتبار کل دامنه است.اما page authority فقط اعتبار یک صفحه (URL) را نشان می دهد. این مشخصه، همانند پیج رنک گوگل، برای صفحه نخست یک سایت، دارای مقدار بیشتری است و عددی بین صفر تا صد است که هر چه بالاتر باشد بهتر است و نشان از اعتبار و قدرت بیشتر در موتور های جستجو از جمله گوگل است.ارتقای این عدد به صورت تصاعدی سخت می شود.برای مثال، رسیدن از صفر به ۲۰ بسیار آسان تر از رسیدن از ۲۰ به ۴۰ است و همینطور تا صد ادامه دارد.

*** domain authority توسط مجموع page authority صفحات سایت، محاسبه می شود.

این مقدار، بیشتر بر پایه تعداد و کیفیت لینک های ورودی به سایت ها(مشابه پیج رنک گوگل) محاسبه می شود و عمر دامنه یا صفحه، میزان signal هایی که از شبکه های اجتماعی دریافت کرده است و چند فاکتور دیگر، که کسی از نحوه محاسبه دقیق آن باخبر نیست، محاسبه می شود.اما سعی کرده اند، عددی ارائه دهند، که با الگوریتم های گوگل و سایر موتور های جستجو(تا جایی که بتوانند الگوریتم ها را حدس بزنند)، نزدیکی بیشتری داشته باشد.

Domain Authority و Page Authority چیست؟ Domain Authority (اعتبار دامنه – دامین اتوریتی) و Page Authority (اعتبار صفحه – پیچ اتوریتی) یکی از ابزار های بررسی قدرت سایت هستند. با آپدیت نشدن پیج رنک گوگل Authority دامنه به مهم ترین فاکتور سئو دامنه در بین متخصصین سئو تبدیل گشته است، به نوعی می توان گفت در حال حاضر Authority جایگزین Google page rank شده است.

معرفی Open Site Explorer

چندی پیش شرکت MOZ که به عنوان یکی از معتبر ترین شرکت های سئو و بهینه سازی سایت در دنیا شناخته می شود محصولی را به عنوان Open Site Explorer معرفی کرد که ابزاری را جهت بررسی وضعیت قدرت دامنه ارائه می دهد.

Domain Authority چیست؟

مهم ترین خدماتی که Open Site Explorer به کاربران ارائه می دهد ابزار Domain Authority و یا همان اعتبار دامنه از دیدگاه الگوریتم های MOZ است. Domain Authority عددی است بین ۰ تا ۱۰۰، هر چه عدد Domain Authority نزدیک تر به ۱۰۰ باشد سایت از اعتبار بیشتر و هر چه نزدیک تر به ۰ باشد سایت دارای اعتبار کمتری است. (البته از نظر الگوریتم های MOZ نه گوگل!)

مقاله ” وب سایت خوب از نظر گوگل ” را حتما بخوانید!

*** از راه های افزایش Domain Authority می توان به بک لینک بیلدینگ ، برندینگ، دریافت سیگنال از شبکه های اجتماعی و تولید محتوای بهینه شده اشاره کرد.

در این ابزار به دامنه سایت شما از بین ۰ تا ۱۰۰ اعتبار داده می شود و هرچقدر این عدد به ۰ نزدیک تر باشد دامنه از ارزش پایین تری برخوردار است و هرجقدر به ۱۰۰ نزدیکتر باشد با ارزش تر است و دارای اعتبار بیشتری می باشد. این مقدار همان اعتبار سایت (Domain Authority) می باشد و این مقدار از نظر الگوریتم های MOZ تعیین و ارائه می شود.

Page Authority چیست؟

Page Authority و یا همان اعتبار صفحه یکی از ابزار های اندازه گیری قدرت صفحات سایت است چرا که تمامی صفحات یک سایت دارای قدرت یکسانی نیستند و قدرت صفحات با یکدیگر متفاوت است.

همان طور که می دانید تمامی صفحات سایت دارای قدرت یکسان نیستند و با یکدیگر تفاوت دارند. فاکتور اعتبار صفحه و یا همان Page Authority ابزاری برای اندازه گیری قدرت صفحات وب سایت می باشد. این مقدار نیز از نظر الگوریتم های MOZ محاسبه می شود و مورد تایید گوگل می باشد اما ممشخص نیست که این الگوریتم برای گوگل چقدر اهمیت دارد. این نکته را در نظر داشته باشید که افزایش قدرت صفحات سایت بر روی قدرت دامنه سایت شما تاثیر گذار خواهد بود.

Domain Authority با به اختصار DA اعتبار دامنه و زیردامنه ها را مشخص می کند و page authority یا به اختصار PA به اعتبار یک صفحه منحصربفرد (single page) اشاره می کند. این فاکتورها با عددی بین صفر تا صد نمایش داده می شوند که هر چه بیشتر باشد اعتبار و قدرت بیشتر سایت و یا صفحه را در رتبه بندی موتور های جستجو از جمله گوگل نشان می دهد. به بعنوان مثال یک برند تجاری تازه کار ممکن است نمره ۰ یا ۱ داشته باشد و به یک برند محبوب و یا سایت مرجع نمره ۸۰ از ۱۰۰ اختصاص داده شود .

domain authority مربوط به اعتبار دامنه می باشد اما page authority تنها اعتبار یک آدرس URL (یک صفحه) را نشان می دهد و از فاکتور قبلی بیشتر است. این فاکتور مانند google page rank می باشد و برای صفحه ی اصلی یک سایت (index) مقدار بیشتری را دارد . این مقدار نیز عددی بین ۰ تا ۱۰۰ می باشد و بالاتر بودن آن نشان از اعتبار بیشتر آن در موتورهای جستجوگر می باشد.

نکته: افزایش قدرت این فاکتور و در واقع ارتقای این مقدار به صورت تصاعدی دشوار است. به طور مثال رساندن این مقدار از ۰ به ۳۰ بسیار آسان تر است از رسیدن ای عدد از ۳۰ به ۶۰ و الی آخر. مجموع page authority های یک سایت (قدرت تک تک صفحات یک سایت) در واقع همان مقدار domain authority می باشد.

اقتدار یک دامنه و صفحه شامل عواملی مانند محبوبیت ، تعداد لینک ها ، سن دامنه یا صفحه و بسیاری عوامل دیگر می باشد. از طریق وب سایت های moonsy یا moz.com می توانید، مقدار page و domain authority سایت تان را بررسی کنید.

*** این مهم است که از Page Authority و Domain Authority به عنوان دو فاکتور مقایسه ای برای پیدا کردن صفحات و یا سایت هایی با لینک های قوی نسبت به سایت های دیگر در لیست نتایج جستجو استفاده می شود.

چگونه اقتدار دامنه و صفحه سایت را افزایش دهیم ؟

برخلاف فاکتورهای دخیل در سئو سایت ، قدرت دامنه یا صفحه را به سختی می توان بهبود بخشید. بهترین راه برای بهبود فاکتورهای قدرت دامنه و صفحه سایت ، بهبود سئو کلی سایت می‌باشد که برخی از مهمترین روش های بهبود آن اشاره می کنیم :

تولید محتوای با کیفیت

تولید محتوای با کیفیت بالا برای بدست آوردن افتدار صفحه ضروری است . موتور جستجوی گوگل توجه ویژه ای به محتوای تازه موجود در سایت ها دارد به این دلیل که محتوای تازه رضایت بیشتر کاربر و ارائه نتایج بهتر برای بازدیدکنندگان را فراهم می کند و یکی از مهمترین عامل ها برای کسب رتبه بالا در نتایج گوگل محسوب می شود.

در این باره مقاله ” تولید و تغییر محتوا ” را مطالعه کنید.

افزایش بک لینک ها

دریافت لینک از سایت های دیگر یکی از راههای افزایش قدرت صفحه است . اگر یک صفحه دارای لینک از سایت های دیگر باشد این یک پیام مثبت به موتورهای جستجو مانند گوگل می فرستد ، بنابراین گوگل هم به سایت هایی که محتوای آنها مورد پسند و اعتماد سایت های دیگر واقع شده اند ، اعتماد خواهد کرد.

مقاله ” بک لینک سازی اصولی ” را حتما بخوانید!

بهینه سازی لینک های داخلی

ایجاد ارتباط و لینک سازی بین صفحات موجود در یک دامنه برای افزایش قدرت یک صفحه اهمیت بسزایی دارد. در واقع با لینک سازی داخلی اعتبار و ترافیک صفحات به یکدیگر منتقل می شود.

مقاله مرتبط با لینک های داخلی : ” لینک داخلی و تاثیر آن در سئو

افزایش فعالیت در رسانه های اجتماعی

موتورهای جستجو به تعداد بازیدها و طرفداران پروفایل های وب سایت ها در شبکه های اجتماعی توجه ویژه ای دارند از این رو با فعالیت در شبکه های اجتماعی مانند فیسبوک ، توییتر ، گوگل پلاس ساهد افزایش قدرت و اعتبار صفحات وب سایت خود خواهید بود.

عوامل تاثیر گذار بر domain authority

  • مقدار و کیفیت لینک های وارد شده به وب سایت. همانند google page rank
  • عمر دامنه سایت
  • فعالیت در شبکه های اجتماعی و میزان سیگنال های دریافتی از آن
  • تولید و انتشار محتوای مناسب
  • و …

*** برای محاسبه این مقدار سعی شده تا عددی ارائه شود که با الگوریتم های گوگل و دیگر موتور های جستجوگر تا حد ممکن نزدیک باشد.

مقدار مناسب برای Page Authority و Domain Authority

  • مقدار بالای ۷۰ بسیار بالا و ایده آل می باشد! قدرتمندترین سایت ها از این حیث
  • مقدار ۶۰ و بالاتر نیز بسیار خوب و مناسب است
  • مقدار ۵۰ و بالاتر از آن نیز یک صفحه و یا یک سایت قدرتمند را نشان می دهد
  • مقدار ۴۰ تا ۵۰ نیز مقدار مناسبی است و سایت های دارای این مقدار نیز سایت های معتبری می باشد
  • مقدار ۳۰ مقدار کمی نمی باشد اما نمی توان گفت که این وب سایت قدرتمندی است
  • مقدار ۲۰ برای این فاکتور ها عدد پایینی است. معمولا سایت های نوپا این مقدار را دارند

 

* تمامی این اعداد برای صفحه نخست یک سایت page authority ارائه شده است و Domain Authority در واقع عدد پایین تری با اختلاف تقریبا ۱۰۰ تایی برآورد می شود.

 

نکته های مهم درباره Page Authority و Domain Authority:

  • تمام اعداد بالا، برای صفحه نخست فاکتور page authority تخمین زده شده است.طبیعتا، domain authority عدد کمتری(با اختلاف حدود ۱۰ تایی) می شود.
  • صفحات داخلی و پست های جدید ، در بسیاری از مواقع، page authority برابر با یک یا صفر دارند و این نشان از ضعیف بودن آن صفحات نیست.
  • این دو فاکتور، درباره صفحات یا دامنه هایی که حاصل از ریدایرکت هستند(یعنی آدرس صفحه یا دامنه عوض شده است)، معمولا دارای خطاست و اعتبار آدرس قبلی، به آدرس جدید منتقل نمی شود.لذا ممکن است، یک سایت قدرتمند را ببینید که domain authority از page authority پایینی دارد.
  • ممکن است صفحه نخست وب سایتی دارای page authority بین ۳۰ تا ۵۰ باشد، اما سایتی بسیار ضعیف و حتی اسپم باشد (مانند سایت های پیج رنک دار ضعیف).البته من شخصا، سایت های ضعیف را با page authority بالای ۵۰ ندیدم.در کل این دو مشخصه، چیزی نیستند که بخواهید حساب کاملی روی آنها باز کنید.تمام فاکتور های سئو، حتی فاکتور های رسمی مثل پیج رنک که توسط خود گوگل، ارائه می شود، قابل تکیه نیستند.همه فاکتور های سئو همیشه در کنار هم، می توانند مفید باشند، نه به صورت تکی.
  • گاهی ممکن است سایت های قدرتمند و با ارزشی را ببینید که دارای domain authority از page authority پایینی باشد! این می تواند به این دلیل باشد که دامنه سایت و یا صفحات آن حاصل ریدایرکت باشد. یععنی آدرس دامنه و یا صفحات آن تغییر کرده باشد. زیرا اعتبار آدرس ها با ریدایرکت به آدرس جدید انتقال نخواهد یافت.
  • پست های جدید و صفحه های داخلی یک سایت ممکن است در برخی واقع page authority برابر با ۰ و یا ۱ داشته باشد اما دقت داشته باشید این نشان از ضعیف بودن آن صفحات نیست.

باید به این نکته توجه کنیم که فاکتورهای سئو سایت همیشه در کنار هم می توانند معنا پیدا کنند و به تنهایی نمی توان به آنها تکیه کرد حتی پیج رنک خود گوگل. این دو فاکتور نیز مشخصه هایی نیستند که به طور کلی بتوانیم بر روی آنها حساب کنیم. به طور مثال ممکن است گاهی پیش بیاید که سایتی را مشاهده کنیم که دارای page authority 30 تا ۵۰ باشد اما سایت ضعیفی و یا حتی اسپم باشد. البته به ندرت پیش می آید اما باید برای پی بردن به قدرت یک سایت تمانی فاکتور های سئو را توسط روش های بررسی سرعت و سئو سایت در آن محاسبه نمود.

سایت اصلی MOZ برای بررسی Page Authority و Domain Authority ابزاری ارائه کرده که از طریق لینک زیر قابل دستیابی است:

https://moz.com/researchtools/ose

آیا Domain Authority و Page Authority در رتبه سایت در گوگل مؤثر است؟

اکثر کارهایی که برای افزایش رتبه سایت در گوگل انجام می شود مانند محتوا سازی و لینک سازی را می توان با رویکرد افزایش آتوریتی ها همسو دانست. با وجود اینکه گوگل هنوز در هیچ داکیومنتی از این دو فاکتور صحبت نکرده است اما به نظر می رسد در استراتژی بک لینک ها بسیار تاثیر گذار باشند.

 

اگر سوالی در زمینه آموزش سئو و طراحی سایت دارید می توانید آن را در قسمت دیدگاه با ما در میان بگذارید تا کارشناسان گروه طراحی سایت وب شهردر اولین فرصت به صورت دیدگاه یا ارائه مقاله به سوالات شما پاسخ دهند. همچنین، خوشحال می شویم که پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در میان بگذارید تا بتوانیم با کمک شما پایگاهی ایده آل برای آموزش طراحی سایت و سئو ایجاد نماییم.


حمیدرضا عباسی هستم، کارشناس نرم افزار و دانشجوی کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک، طراح و توسعه دهنده وب سایت و متخخص سئو، از سال ۹۰ به صورت حرفه ای شروع به فعالیت در زمینه طراحی وب سایت کردم و بسیار علاقه مند و مشتاق به استفاده از تکنولوژی های جدید و بروز در زمینه طراحی وب سایت و تجارت الکترونیک هستم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *