کدامیک بهترند؟ وردپرس، دروپال یا جوملا

توسط مجید احدی
زمانی که صحبت از انتخاب سیستم مدیریت محتوا به میان می آید سه گزینه پیش روی خود خواهید داشت: شما می توانید از میان سیستم های وردپرس، جوملا و دروپال یکی را به دلخواه انتخاب کنید.
این سیستمها، بهراحتی قابلاستفاده میباشند، و به نسبت، امنیت بالایی دارند و با توجه به نیاز کاربران میتوانند سفارشی شوند؛ و مهمتر از همه، هر سه کاملا رایگان میباشند.
انتخاب تنها یکی از آنها، کار سختی هست، زیرا هرکدام بهتنهایی تمام ویژگیهای یک CMS برتر و خوب را، دارا میباشند.
برخی ویژگی های مشترک:
- هر سه سیستم مدیریت محتوا؛ (وردپرس، جوملا و دروپال) را بطور رایگان میتوان دانلود و استفاده کرد.
- هر سه مورد به کمک PHP ساخته شده اند.
- هر سه CMS از MySQL پشتیبانی میکنند.
- و هر سه آن ها به صورت open source می باشند.
وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا در جهان است که کار خود را اختصاصا برای وبلاگ نویسی آغاز کرد، اما طی چندین سال گذشته پیشرفت قابلملاحظهای داشته و به معنای واقعی کلمه، طوفانی برپا کرده است، بیش از ۶۰ میلیون وبسایت و همچنین بیش از ۴۰٪ از وبسایتهایی که دارای سیستم مدیریت محتوا هستند، از وردپرس استفاده میکنند که نشاندهنده محبوبیت زیاد آن است.
بسیاری از شرکتهای میزبانی وب، قابلیت نصب خودکار سایتهای وردپرس را دارند. این بدان معناست که شما میتوانید یک طراحی وبسایت جدید را در چند دقیقه نصب کنید.
وردپرس، بهطور قابلتوجهی، بیش از هر سیستم مدیریت محتوای دیگری، دارای پلاگین، تم، قابلیت تنظیم و سفارشیسازی، است. همچنین با استفاده از ابزارهای جدید آن میتوانید یک وبسایت سفارشی طراحی کنید.
به دلیل سهولت استفاده، بهترین انتخاب برای مبتدیان میباشد و گزینه خوبی بهخصوص برای کسبوکارهای کوچک و متوسط، وبلاگها و فروشگاههای تجارت الکترونیک است.
وردپرس کاملا رایگان است و دهها هزار نفر بهراحتی میتوانند از پلاگین و تمهای موجود در آن استفاده کنند. این CMS برای بسیاری از مبتدیان که میخواهند برای اولین بار طراحی سایت کنند مناسب است زیرا هزینههای نگهداری کمی دارد.
افزونه ها به صورت اتوماتیک در سیستم وردپرس عرضه می شوند. در حال حاضر بیش از ۳۶۰۰۰ افزونه در مخزن وردپرس یافت می شود. همچنین تعداد کثیری افزونه ی پرمیوم در وب موجود است که کاربران می توانند آن را تهیه کنند. شما بسیاری از فعالیت ها را با کمک افزونه ها می توانید انجام دهید به عنوان مثال ایجاد یک پنل کاربری در وردپرس، ساخت فروشگاه آنلاین، ساخت انجمن و بسیاری کارهای دیگر.
با یک کلیک می توانید افزونه ی مورد نظر خود را در وردپرس بارگذاری نمایید.
در بخش افزونه ها نیز شما قادر به ویرایش افزونه ها خواهید بود و به راحتی می توانید بنا به میل خود در کدهای آن ها تغییراتی را ایجاد کنید.
با وجود تمامی مزایایی که در بالا به آن اشاره کردیم، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای کامل نیست. این سیستم نیز معایبی دارد:
سایت های پیچیده و بزرگ برای اینکه بتوانند ترافیک موجود را تحمل کنند به پلن های هاست پیشرفته تری نیاز خواهند داشت.
API های آن کاملا کاربر پسند نیست. این موضوع بدین معناست که هسته وردپرس را نمی توان به سادگی تغییر داد.
دروپال سختترین اما قدرتمندترین CMS است که نیاز به یک درک HTML، CSS و PHP دارد.
دروپال دومین CMS محبوب در جهان است و سایت هایی زیادی در اینترنت وجود دارد که از این پلتفرم قدرت گرفته اند. این پلتفرم بسیار قدرتمند است. این موضوع بدین معنی است که سایت های بزرگ و پیچیده می توانند از آن استفاده کنند.
برخی از مزایای استفاده از دروپال:
انعطاف پذیری: دروپال به سادگی قابل سفارشی سازی است. شما می توانید فایل هسته را به سادگی ویرایش کنید.
عملکرد بهبود یافته: سایت هایی که با دروپال ساخته می شوند سرعت بارگذاری بالایی دارند.
رایگان بودن: این سیستم نیز همانند وردپرس و جوملا رایگان است.
دروپال، در بین این سه سیستم مدیریت محتوا ازلحاظ فنی پیشرفتهتر است و اکثرا، کاربرانی ترجیح میدهند از آن استفاده کنند که بیشتر به قابلیتهای تکنیکی نیاز دارند.
صفحات دروپال معمولا بهسرعت بارگذاری میشوند و زمان پاسخگویی آن، برای نمایش صفحات وب، به نسبت سریعتر از وردپرس و جوملا است. دلیل آنهم این است که منابع فشرده کمتری و سرورهای ارزان تری دارند.
دروپال بهراحتی توسط افزونههای مختلف، تمها و گزینههای سفارشیسازی، قابل تنظیم است. همچنین کسانی که تسلط کافی بر کد نویسی ندارند، میتوانند نیازهای خود، از طریق کد نویسی ساده، به این سیستم مدیریت محتوا اضافه کنند و آنها را رفع کنند.
دروپال سیستم بسیار قدرتمندی است اما هنوز معایبی دارد:
برای استفاده از دروپال باید حداقل یک دانشپایه از HTML، PHP و دیگر زبانهای برنامهنویسی تحت وب داشته باشید. لازم نیست که لزوما یک متخصص باشید، اما باید قادر به عیبیابی، درک پیامهای خطا و شناسایی مشکلات کد نویسی باشید.
منحنی یادگیری عمیق اگر بیشتر از راه اندازی یک وبلاگ یا سایت کوچک به دروپال نیاز دارید باید زمان زیادی را برای یادگیری آن کنار بگذارید.
جوملا برای طراحی سایت های بزرگ تجارت الکترونیک و یا شبکههای اجتماعی، مناسب است؛ اما نیاز به درک پایهای از مهارتهای فنی دارد.
جوملا حد واسط بین وردپرس و دروپال میباشد و بهاندازه کافی قدرتمند است بهطوریکه روی بسیاری از وبسایتها بدون هیچ مشکلی اجرا میشود و برخلاف دروپال به تجربه فنی نیاز ندارد.
جوملا بعد از وردپرس به همراه دروپال بهعنوان دومین سیستم مدیریت محتوای محبوب، مورداستفاده قرار میگیرد. همچنین مانند وردپرس و دروپال، پلاگینها و تمهای بسیاری دارد (در حدود ???? یا بیشتر)؛ بنابراین میتوانید با توجه به نیازتان آن را تنظیم کنید.
برخی از ویژگی های استفاده از جوملا:
شبکه اجتماعی: جوملا امکان ایجاد شبکه اجتماعی را بسیار ساده تر کرده است. این یک گزینه قدرتمند برای سایت های مختلف محسوب می شود.
سایت های تجاری:راه اندازی یک سایت تجاری با استفاده از جوملا سریع تر و ساده تر خواهد بود.جوملا پشتیبانی خوبی برای چنین سایت هایی دارد.
زیاد فنی نیست: اگرچه استفاده از جوملا به دانش فنی نیاز دارد و همانند وردپرس نیست اما برای کاربرد آن به دانش فنی زیادی نیاز نخواهید داشت.افرادی که در سطح مبتدی توسعه وب هستند می توانند از این سیستم استفاده کنند.
پورتال کمک و پشتیبانی: جوملا پورتال پشتیبانی برای کاربران خود دارد.
رایگان است: همانند وردپرس، استفاده از جوملا نیز رایگان است.
چگونه یک CMS مناسب برای خود انتخاب کنیم: وردپرس جوملا یا دروپال؟
شکی نیست که هر سه سیستمی که امروز معرفی کردیم مزایای بسیار زیادی در اختیار شما قرار می دهند. اگر برای یافتن پاسخ این سوال سری به اینترنت بزنید متوجه خواهید شد که هر کدام از این پلتفرم ها طرفداران خاص خود را دارند. همین امر باعث می شود انتخاب شما بسیار دشوار باشد. برای کسب وکار کوچک خود از میان وردپرس، جوملا یا دروپال کدام یک را انتخاب می کنید؟ متاسفانه هیچ پاسخ مشترکی برای این سوال وجود ندارد. واقعیت این است که هر کسب وکار و سایتی موقعیت و شرایط منحصر به فرد خود را دارد. جوملا برای سایت هایی با اندازه متوسط یا افرادی که به دنبال شبکه اجتماعی هستند مفید است. از سوی دیگر دروپال برای افرادی مناسب است که سایت پیچیده و بزرگی دارند. افرادی که به دنبال راه اندازی یک سایت کوچک برای کسب وکار خود هستند می توانند از وردپرس استفاده کنند. مسئله دیگری که باید مد نظر داشته باشید توانایی های فنی تان است. اگر زیاد علاقه ای به مسائل فنی ندارید بهتر است از وردپرس استفاده کنید. اگر توانایی زیادی در حوزه مسائل فنی دارید بهتر است بر حسب نیاز خود دروپال یا جوملا را انتخاب کنید.
زمانی که صحبت از سیستم مدیریت محتوا به میان می آید، وردپرس، جوملا و دروپال از محبوب ترین راه حل های موجود خواهند بود. هر سه مورد مزایا و معایب خاص خود را دارند.
اگر به دنبال طراحی سایت ساده یا وبلاگ شخصی هستید، وردپرس بهترین گزینه برای انتخاب است.
برای کسانی که به دنبال رشد قابلتوجهی هستند و نیاز به ویژگیهای گسترده و سفارشیسازی نامحدود، دارند دروپال گزینه مناسب است.
جوملا هم برای شبکههای اجتماعی و یا سایت تجارت الکترونیک مناسب است.
هر سه سیستمعامل رایگان میباشند و ویژگیهای منحصربهفردی را به سایت شما اضافه خواهند کرد. همچنین پشتیبانی فنی با در دسترسی راحت در اختیارتان قرار میدهند.
هیچ چیزی بدتر از این نیست که یک CMS انتخاب کنید و در اواسط کار بفهمید که انتخابتان نادرست بوده است. در بیشتر موارد مهاجرت از یک CMS به سیستم دیگر اسان است اما باید به خاطر داشته باشید که اینکار زمانبر و البته هزینه بر خواهد بود.
انتخاب از میان این سه مورد کار آسانی نیست. بنابراین شما باید هدف خود از راه اندازی سایت را در نظر داشته باشید و بودجه خود را در نظر بگیرید.بعد از اینکه تمامی جوانب کار را سنجدید یکی از سیستم های معرفی شده را انتخاب نمایید.
مطالب پیشنهادی

روش هایی جهت حفظ رتبه در موتورهای جستجو
25 مهر 1396