وب سایت خوب از نظر گوگل

توسط حمیدرضا عباسی
در این مقاله از سری مقاله های سئو گروه طراحی سایت وب شهر ” وب سایت خوب از نظر گوگل ” را به طور کامل بررسی خواهیم کرد.
کلیدی ترین عامل در طراحی یک وب سایت موفق این است که تجربه ای عالی به بازدیدکنندگان بدهید و این کار با ایجاد محتوای مفید و با کیفیت انجام خواهد شد.
اگر کاربران محتوای وب سایت شما را مفید بدانند، مجددا به وب سایت شما برمیگردند و به صفحات مختلف وب سایت شما لینک میدهند. این کار به مرور زمان محبوبیت وب سایت شما را در میان کاربران بیشتر میکند.
تعریف گوگل از یک وب سایت با کیفیت بالا
موضوعی داغ برای مالک هر نوع وب سایتی ، سئو آن سایت می باشد که دربرگیرنده توانایی سایت در بدست آوردن رتبه بالا در نتایج جستجو گوگل یا هر موتور جستجوی دیگری است. در این مقاله قصد داریم به نکاتی اشاره کنیم که به شما در ایجاد وب سایتی گوگل پسند کمک خواهد کرد.
راهنمای ارزیابی کیفیت جستجو ، وب سایتی را که گوگل در جستجوی آن می باشد را توصیف می کند. نرخ ارزیابی وب سایت ها برای انسان ها نیز بر اساس این راهنما است.
گوگل ارزیابی الگوریتم رتبه بندی خود را با ارزیابی رتبه بندی انسان مقایسه می کند. اگر این ارزیابی ها با هم مطابقت نداشتند ، ممکن است الگوریتم رتبه بندی بهبود یافته باشد. بنابراین ارزیابی و تخمین انسان ها بطور منحصر بفرد برای رتبه بندی سایت تصمیم گیری نمی کند اما بطور غیرمستقیم تاثیرگذار خواهد بود.
ارزیاب کیفیت گوگل
راهنمای گوگل قادر به بررسی وب سایتی است که حاوی محتوایی باشد که گوگل در جستجوی آن است. برای مثال ، راهنما درخواست ها و نیازهای گوگل برای یک صفحه با کیفیت را نشان می دهد.
تعریف یک و ب سایت با کیفیت چیست؟
بر اساس راهنمای کیفیت گوگل ، تعریف یک وب سایت با کیفیت به شرح زیر است :
۱- حاوی محتوا مفید باشد
می توانید در این باره مقاله نحوه تولید محتوای مناسب را مطالعه کنید.
صفحات با کیفیت بالا ، صفحاتی هستند که شامل مقدار رضایت بخشی از محتوای با کیفیت بالا باشد. تولید محتوای با کیفیت حداقل شامل مقدار قابل توجهی از یکی از این موارد است: زمان ، تلاش ، تخصص یا استعداد و مهارت .
به گفته گوگل ، مقالات با کیفیت باید واقعی ، با دقت ، جامع و به وضوح نوشته شوند. مقدار محتوایی که لازم است تا یک صفحه رضایت بخش باشد بستگی به موضوع و هدف صفحه دارد. صفحه ای با کیفیت بالا شامل یک موضوع وسیع و اطلاعات موجود بسیار ، محتوای بیشتری خواهد داشت نسبت به صفحه ای با کیفیت بالا که موضوعی محدود دارد.
اگر تصمیم دارید برای رستوران خود یک وب سایت راه اندازی کنید باید موقعیت جغرافیایی، ساعات کاری، اطلاعات تماس، منو و یک بخش برای انتشار اخبار و رویدادهای رستوران تدارک ببینید.
**** دقیق تر و قابل استناد تر از سایر وب سایتها باشد
محتوای وب سایت شما باید بگونه ای باشد که اگر محتوای مشابهی در سایر وب سایتها وجود داشته باشید، کاربران ترجیح دهند مطالب وب سایت شما را مطالعه کنند.
علاوه بر ارائه اطلاعات بیشتر، باید ابعاد متفاوت تری از موضوع را برای کاربران شرح دهید.
۲- وب سایتی بدون خطای فنی
بروزسانی یک وب سایت بستگی به هدف آن دارد. با این حال ، تمام وب سایت ها با کیفیت بالا بخوبی مراقب این امر هستند و به طور مناسب بروزرسانی و نگه داری می شوند.
گوگل ، ارزیابان را به رعایت موارد زیر برای جلوگیری از بروز خطای فنی تشویق می کند :
- لینک ها باید به درستی کار کنند.
- تصاویر لود شوند.
- مطالب باید تدریجی درج و بروزرسانی شوند.
۳- شهرت و اعتبار مثبت
اگر یک وب سایت اعتبار خوبی نداشته باید تاثیر منفی بر کیفیت سایت دارد. گوگل می گوید ارزیابان وب سایت ها باید نرخ کاربران ، مقالات ، اخبار ، مقالات ویکی پدیا، پست های وبلاگ، مجلات ، بحث های انجمن و رسانه های اجتماعی را برای قضاوت در مورد اعتبار یک شرکت بررسی کنند.
صفحات و وب سایتهای با کیفیت نیاز به تخصص کافی برای قابل اعتماد و قدرتمند بودن در موضوع خود دارند. کلمه “تخصص” برای تمامی وب سایت ها در انواع مختلف استفاده می شود.
درج بیوگرافی، تصویر اعضای شرکت، گواهی نامه های کسب شده، درج نظر تعدادی از مشتریان، نقل قول ها و… باعث می شود کاربران بپذیرند که با یک وب سایت معتبر سروکار دارند.
گوگل به صراحت بیان می کند که تخصص روزمره بر پایه تجربیات زندگی است و یک وب سایت نباید بخاطر نداشتن آموزش های رسمی مجازات شود. بنابراین تجربیات متخصص هم می تواند در ارتقای اعتبار و کیفیت سایتش موثر باشد.
۴- طراحی کاربردی و سازماندهی شده
طرح و استایل وب سایت شما باید به خوبی سازمان دهی شده باشد. محتوای اصلی باید برجسته و واضح نمایش داده شود و روشن باشد که کدام محتوای اصلی سایت است. بخش های وب سایت یا با برچسب زدن و یا با سازماندهی و طراحی صفحه ،کاملا واضح باشند کدام قسمت متن اصلی است ، کدام قسمت تبلیغات. گوگل به کاربرپسند بود طراحی سایت توجه ویژه ای دارد.
دقت کنید که طراحی کاربردی که برای صفحه خرید استفاده می شود باید با طراحی کاربردی صفحاتی که دربرگیرنده اطلاعات سایت هستند ، متفاوت باشد. صفحات اطلاعاتی لزوما نباید زیبا باشند .
۵- جذاب باشد و کاربران با وب سایت تعامل داشته باشند
اطلاعات تماس خود را پنهان نکنید. گوگل می خواهد اطلاعات “تماس با ما”، سرویس اطلاعات مخاطبان یا مشتریان و اگر لازم باشد از اطلاعاتی در مورد کسی که مسئول محتوا و نگهداری وب سایت است را ببیند. فراموش نکنید که درج اطلاعات کامل تماس با ما شما در سایت در سئو محلی سایتتان تاثیرگذار است.
وب سایت شما باید بگونه ای باشد که کاربران را با خود درگیر کند. با بروزرسانی مرتب وب سایت، ایجاد بخش نظرات و فرمهای مختلف می توانید به این هدف برسید.
۶- وب سایتی حاوی محتوای تکمیلی و مفید
این بسیار خوب است که وب سایت شامل اطلاعات محتوای تکمیلی مفید باشد. اگرچه یک صفحه می تواند بدون داشتن محتوای تکمیلی مفید رتبه خوبی از گوگل کسب کند اما این دسته از محتوا به بهبود کیفیت کلی وب سایت کمک می کند.
برای مثال طراحی جزئی و محتوای تکمیلی ثانویه برای صفحات فروش می تواند مانند محتوای اصلی برای کمک به مشتری در شناخت خدمات و محصولات دیگر مفید باشد.
محتوای وب سایت باید یکتا، توصیفی و با کیفیت باشد. نباید محتوایی که در سایر وب سایتها تولید و منتشر شده را در وب سایت خود درج کنید.
بخاطر بسپارید که محتوا را باید با این هدف ایجاد کنید که تجربه متفاوتی را به کاربران بدهید و هدفتان رنک گرفتن از گوگل نباشد.
۷- از زیاده روی بپرهیزید
در نهایت از درج تعداد زیاد تبلیغات، درج نظر برای مطالب وب سایت خودتان! تولید اسپم و کارهایی مثل این بپرهیزید.
طبیعتا گوگل چنین وب سایتهایی در جایگاه بالاتری قرار خواهد داد.
آیا واقعا امکان دارد که بتوان در عرض یک ماه به صفحه اول نتایج گوگل رسید؟
– در جواب می توان گفت گاهی اوقات.
به عنوان یک قانون، هیچگاه نباید انتظار داشته باشید که در ماه های ابتدایی فعالیت، برند سایتی جدید را در ۱۰ نتیجه اول گوگل ببینید (یا حتی بیشتر). اما گاهی اوقات امکان دسترسی به این رتبه در عرض ۳۰ روز وجود دارد اگر تمامی شرایط مهیا باشد. هیچ ضمانتی وجود ندارد که سایت شما برای زمان طولانی موقعیت خوبی داشته باشد به همین علت فضا برای سایت های جدید که می خواهند بالاتر بیایند باز می شود.
معیارهای رسیدن به رتبه های بالا چیست؟
اولین و مهمترین آن، نام دامنه ای است که دقیقا با کلمات کلیدی مدنظر شما برای بهبود رتبه منطبق باشد. این امر یکی از دلایل این است که دامنههای با انطباق کامل نام، از قیمت بالایی در سایت های فروش دامنه برخوردارند. محض احتیاط، دامنه بهتر است بجای دامنه های .info و .biz دامنه های .com ، .net و .org انتخاب شوند، چراکه موتورهای جستجو نسبت به دامنه های مشابه و جایگزین دید خوبی ندارند. جدا از این شرایط عجیب و غریب، Bing مشکلی با انواع دامنه ها ندارد و حتی دامنه های .cc ، .ws و .tv را نیز بخوبی ایندکس می کند؛ لذا حجم بیشتری از کلمات کلیدی شامل ترافیک آمده از این موتور می شود.
نکته جالب دیگری که در مورد نام دامنه کاملا منطبق وجود دارد این است که گوگل ممکن است فرض کند کاربرانی که یک کلمه کلیدی را جستجو می کنند واقعا دنبال سایت شما می گردند لذا به سایت شما اولویت بیشتری نسبت به عمر، لینک، سئو و … می دهد. از سوی فعالان سئو، سایت شما برای یک جستجوی راهبردی و مشخص سئو می شود و در خارج از آن بسیاری از فاکتورهای سئو لازم است. اگر تاکنون متعجب بوده اید که چرا سایت هایی با محتوای کم در نتایج جستجو بخوبی ظاهر می شوند، پاسخ جستجوی راهبردی است.
با این حال آیا می توانید سایتتان را در عرض یک ماه به رده های خوبی در جستجو برسانید؟
گذاشتن مطلب در سایت به اندازه حفظ نام دامنه به پیشرفت سایت کمک می کند. سایتی کوچک که فقط صفحه اول، درباره ما و صفحه قوانین و شرایط دارد، شروع خوبی خواهد بود و آزمایشها نشان می دهد که این گونه سایت ها کمترین نیازها را برای آزمایش شدن دارند.
یکی از بزرگترین اشتباهات مشتریان سئو (آنهایی که سایتی را طراحی کرده اند) این است که قبل از اینکه در سایت محتوا بگذارند و حفرات آن را پر کنند آن را بالا آورده اند. گوگل می آید و دامنه ای جدید را می بیند، خب بالطبع شروع به جستجوی محتوای سایت می کند و بهترین حالت این است که با زمان آغاز بکار سایت تان شروع کند تا در آینده نسبت به گرفتن ترافیک جستجو امیدوار باشید.
در طول چند سال گذشته، مشخص شده که نیازی نیست سایت خودتان را در گوگل ثبت کنید یا حتی لینک به سایت خود بدهید، تا بتوانید آن را مجاب به جستجو، ذخیره سازی و ایندکس کردن سایتتان کنید. گرفتن لینک ایده خوبی است و شاید ثبت کردن سایت باعث تلنگر زدن به جستجوگر باشد که یعنی شما هم هستید، خصوصا اگر برای مدتی دامنه ای بدون محتوا/صفر دارید.
اگر دامنه تان را از کسی خریده اید و برای مدتی غیرفعال بوده است، اضافه کردن ابزار وبمستر گوگل شدیدا توصیه می گردد، چرا که امکان دارد گوگل فکر کند سایت دسته ای از تبلیغات را ذخیره کرده است. همچنین ممکن است ابزار وبمستر نشان دهد که سایت ایندکس نمی شود و در این لحظه شما می توانید خود را مجددا آماده ورود کنید.
Niche site و عناوین خاص بهترین کاندیداها برای رشد یکباره رنک هستند، خصوصا لحاظ کردن استفاده از نام دامنه دقیق و کامل. اگر می توانید نام هایی را پیدا کنید که حجم خوبی دارند یا نرخ همگرایی موضوعی خوبی دارند، حتی می توانید گروهی از سایت های با عناوین خاص را برای فروش الکترونیک ایجاد کنید. با صبر و تلاش می توانید مزرعه ای! از سایت های متنوع و دارای رنک خوب برای کلمات کلیدی شاخص ایجاد کنید.
تحت شرایط عادی، شما نباید انتظار داشته باشید که سایتتان در ماه اول فعالیت به رده بالای گوگل برسد، اما شدنی است و ممکن است بتوانید دسته ای از شرایط دلخواهتان را نیز اعمال کنید. فرض کنید که می توانید نام دامنه کاملا منطبقی را بدست بیاورید، محتوا اضافه کنید و شروع به دریافت لینک های مفید کنید. همیشه رسیدن به رتبه بالا در عرض یک ماه، ماندن شما در آن را تضمین نمی کند و ما مواردی داشته ایم که به قله رنک رسیده و سپس برای شش ماه به رتبه ۳۰ سقوط کرده و مجددا به صفحه اول رسیده اند.
*** در دراز مدت همچنان ظرفیت زیادی وجود دارد که بتوان سایت هایی با موضوعات متمرکز داشت، اما هنوز هم بسیار هیجان انگیز است که ببینید سایت جدیدتان در رتبه بندی گوگل به رنک خوبی رسیده است.
*** در کل قبل از شروع حتی طراحی وب سایت خود به دانش خود درباره تمام مسائل مربوط به سئو اضافه کنید تا از ابتدای طراحی سایت خود به سئو بپردازید که نتایج خیلی بهتر دریافت کنید.
مطالب پیشنهادی

روش هایی جهت حفظ رتبه در موتورهای جستجو
25 مهر 1396
با تشکر