چرایی و چگونگی جلوگیری از افت رتبه بندی وب سایت

توسط مجید احدی
چگونه از کاهش ترافیک وبسایت خود جلوگیری کنیم؟
گاهی ممکن است با وجود استفاده مناسب و صحیح از بازاریابی ایمیلی و استراتژیهای محتوا و شبکههای اجتماعی، باز هم شاهد نزول میزان ترافیک و بازدیدهای وبسایت خود شوید. اگر دچار چنین مشکلی هستید، قبل از هرچیزی باید بگویم که نباید وحشت کنید! به خاطر داشته باشید که گوگل سالانه حدود ۵۰۰ الی ۶۰۰ بار الگوریتم خود را بهروزرسانی میکند. این بروزرسانیها جدا از بروزرسانیهای بزرگی مانند پاندا (در سال ۲۰۱۱ و تاکید بر محتوای قدرتمند) و پنگوئن (در سال ۲۰۱۲ و مبتنی بر بهینهسازی کلیدواژهها) است.
بهتر است هر از گاهی وضعیت ترافیک وبسایت خود را بررسی کنید و از تغییرات آن اطلاع یابید. اما اگر ترافیک وبسایت و ارتباطات مشتریان با شما کاهش چشمگیری داشته است، وقت آن رسیده که بررسی دقیقتری از این وضعیت داشته باشید.
قدم اول: کدهای خود را بررسی کنید
حتی سادهترین ترفندهای طراحی وکدنویسی وبسایتها هم میتوانند تاثیر بسزایی در میزان ترافیک وبسایت شما داشته باشند. چه با استفاده از گوگل آنالیز و چه با استفاده از ابزارهای اتوماسیون بازاریابی مانند HubSpot، بهتر است اطلاعات دقیقی از عملکرد کل وبسایت خود به دست آورید. هرچند که این موضوع به نظر بسیار ساده و بدیهی میرسد، اما نتایج ویرایش وبسایت شما توسط یک وبمستر شاید غیرقابل باور باشد!
قدم دوم: کلیدواژههای خود را تحلیل کنید
آیا عبارات بیشتر جستوجو شده گوگل در هفته گذشته با این هفته یکسان خواهد بود؟ اگر فقط چند صفحه از وبسایت شما از رتبههای ابتدایی گوگل به رتبههای پایینتر از پنجم و ششم سقوط کرده باشند، تغییر بسیار بزرگی در میزان ترافیک وبسایت شما به وجود خواهد آمد. توصیه ما به شما این است که به دنبال کلیدواژههای داغ و برتر هر رفته باشید تا در صورت امکان، مطالبی را در مورد آنها منتشر سازید.
حتی یک نزول از رتبه اول به رتبههای دوم، سوم و پایینتر از پنج، ممکن است باعث شود که گوگل وبسایت شما را منسوخ شده و قدیمی تلقی کرده و به کلی از لیست خود حذف نماید که در این صورت قطعا متحمل ضرر بزرگی خواهید شد.
نرمافزارهای بسیاری برای ردیابی کلیدواژههای داغ وجود داند که میتوانند برای شما مفید واقع شوند. تنها کاری که شما باید انجام دهید، این است که در فواصل زمانی معینی جایگاه خود را در گوگل بررسی کرده و به دنبال تغییرات کلیدواژههای برتر باشید. در این صورت شما قادر خواهید بود که از افتهای احتمالی جایگاه خود آگاه باشید و در صورت نیاز استراتژی سئو خود را تغییر دهید.
قدم سوم: نگاهی به اعتبار دامنه خود داشته باشید
یکی از عوامل کلیدی در رتبهبندی موتورهای جستوجو، میزان اعتبار دامنه شما است. پارامترهای این سنجش شامل مواردی مانند تعداد صفحات جدید منتشر شده، تعداد کل صفحات، تعداد لینکهای ورودی و خروجی و کیفیت آنها و چند پارامتر مختلف دیگر میشود و این عوامل تاثیر زیادی در الگوریتم جستوجوی گوگل دارند.
بنابراین اگر شما این عوامل را نادیده گرفته باشید، در هنگام بهروزرسانی اعتبار دامنههای تمامی وبسایتها با افت بسیار شدیدی در میزان ترافیک وبسایتتان مواجه خواهید شد. اعتبار دامنه شما مفهوم زیادی برای گوگل دارد و در صورتی که با افت مواجه شود، گوگل و سایر موتورهای جستوجو از آن با خبر خواهند شد. این افت برای موتورهای جستوجو به این معنا است که وبسایت شما کارایی خود را از دست داده است. در این حالت نباید امیدوار باشید که نام وبسایت شما همچنان در بین لینکهای برتر گوگل قرار بگیرد!
شما باید همواره نیمنگاهی به میزان اعتبار دامنه خود داشته باشید. اگر احساس کردید که وضعیت شما در حال بهبود است، به فعالیتهای خود ادامه دهید اما در غیر این صورت، نیاز به ایجاد تغییراتی در استراتژیهای شما خواهد بود. این استراتژی میتواند تولید محتوایی جذاب برای کاربران و همچنین ایجاد لینکهای ورودی و خروجی با کیفیت باشد.
قدم چهارم: بکلینکهای سمی و مضر را شناسایی کنید
با وجود این که گوگل اعلام کرده که بکلینکهای بد آسیبی به وبسایت شما وارد نمیکنند، اما نمیتوان خیلی به این جمله اعتماد کرد. به لطف بهروز رسانی پنگوئن گوگل، حتی اگر شما تمرینات بسیاری در زمینه ایجاد لینکهای تمیز و قدرتمند انجام داده باشید، باز هم احتمال بروز خطا وجود خواهد داشت.
شما باید به شدت مراقب لینکهای ارجاعی باشید که برای ارتباطات وبسایت شما ضروری نیستند. شما میتوانید این کار را از طریق کنترل میزان ترافیک ورودی از لینکهای مختلف و به کمک ابزار اتوماسیون بازاریابی انجام دهید. پس از جمع آوری دادهها باید این سوالها را از خود بپرسید:
• آیا من همکارانی در سایر نقاط جهان دارم؟
• آیا ترافیک ورودی من از کشورها و زبانهای دیگری انجام میگیرد؟
• آیا لینکی در وبسایت شما وجود دارد که صفحه آن از بین رفته باشد؟
پاسخ دادن به این سوالها و مراقبت از آنان میتواند از هک شدن وبسایت و همچنین وجود لینکهای مضر و اضافی جلوگیری کند. اگر از لینکهای مضر وبسایت خود اطلاعی ندارید، بهتر است دست به کار شده و عملیات گستردهای را برای شناسایی و نابودسازی آنها انجام دهید.
قدم پنجم: گزارشهای خارجی را دریافت کنید
اگر شما تمامی مراحل گذشته را انجام دادهاید و همچنان نتوانستهاید که مشکل کار را بیابید، توصیه میکنیم که از گزارشات SEMRush استفاده کنید. این ابزار دادههای مختصری را در مورد جایگاه شما در موتورهای جستوجو، نموداری در مورد نزول کلیدواژههای اساسی و زمانهای تغییرات الگوریتم جستوجو بر روی این نمودار را در اختیار شما قرار میدهد.
پس از به دست آوردن این اطلاعات، شما میتوانید به تحلیل نمودارها و گرافها پرداخته و معنا و مفهوم آنها را استخراج کنید. برای مثال اگر کاهش ترافیک شما ناشی از نزول کلمات کلیدی است، پس مطابقت آن با زمان بهروزرسانی الگوریتم جستوجوی جدید را بررسی کنید.
در حالت کلی شما میتوانید بفهمید که از کدام سال و ماه و روز کاهش ترافیک شما آغاز شده و آیا در این تاریخ الگوریتم جدیدی برای موتور جستوجو گوگل ارائه شده است یا خیر. سپس میتوانید فاکتور و معیارهای الگوریتم جدید را بررسی کرده و وبسایت خود را براساس آن بهینهسازی کنید.
نشانه ای از مشکل بزرگ تر: عدم وجود تفاهم و یا درک مشترک بین اعضای تیم طراحی
افت در رتبه بندی وب سایت می تواند پیش گیری شود. طراحی اسپرینت می تواند میان اعضای تیم طراحی وب سایت بسیار محبوب باشد. در طول تمرین های مختلفی، تیم طراحی وب سایت می تواند تهیه فرضیات ضروری، ساخت نمونه سازی طراحی و اعتبار دادن به ایده ها را تنها در یک هفته فرا بگیرند. نتیجه این امر باعث می شود که میان اعضای تیم طراحی وب سایت درک و تفاهم مشترکی وجود داشته باشد که اصلا چرا از این روش استفاده می کنند.
یک طراحی اسپرینت به طور معولی حدود یک هفته به طول می انجامد. یک تیم طراحی وب سایت دارای نقش ها و مسئولیت های فراوان و گوناگونی می باشند.آن ها سعی می کنند تا مشکل به وجود آمده در وب سایت را حل نمایند. اعضای تیم طراحی وب سایت ایده هایی را می سازند و تصمیم می گیرند که چه کسی تست کاربردی بودن طراحی سایت را انجام دهد. آن ها ایده های خود را نمونه سازی می کنند و سپس به فرضیات خود با نظارت بر افرادی که از این طراحی سایت استفاده می کنند، اعتبار می بخشند.
در یک هفته، اعضای تیم طراحی سایت عمیق تر روی مشکل تمرکز می کنند و ایده های مربوط به آن را تحقق می بخشند. از همه مهم تر، این تیم طراحی توسط داده هایی که از کاربران وب سایت واقعی به دست آوردند، به درک مشترک و تفاهمی نیز می رسند. آن ها می توانند این درک را نیز بسط دهند و بینش های بهتر و بیشتری را نیز برای تجارت و یا شرکت مورد نظر حاصل کنند.
البته در حالی که پروسه و روند کار بر اساس چگونگی اجرای طراحی اسپرینت فرق می کند، اما همه آن ها ۴ مرحله مهم را به اشتراک می گذارند:
- مرحله درک کردن: جواب دادن به سوالات و اجرای فرضیات. چه مشکلاتی را می خواهید حل کنید؟ چه فرضیاتی می سازید؟ برای چه کسانی این مشکلات را حل می کنید؟
- مرحله ارائه ایده های ناب: در این مرحله تا جای که می توانید ایده ها و راه حل هایی را ارائه می دهید و ابعاد مختلف یک مشکل را در پروسه طراحی، کشف و ارزیابی می کنید.
- مرحله تصمیم گیری: بهترین ایده را انتخاب می کنید و درک تان را از چگونگی اجرای آن افزایش می دهید.
- مرحله نمونه سازی: نمونه سازی و پیش طراحی کردن ایده ها منتخب، برای تست کاربردی بودن آن.
- مرحله اعتبار بخشی: قرار دادن نمونه سازی طراحی مان در برابر کاربران واقعی و مشاهده واکنش های آن ها. به این ترتیب، فرضیات تان را تحقق می بخشید و درباره نیاز های کاربران خود موارد بیشتری کسب می کنید.
طبیعت و ماهیت طراحی اسپرینت بر حول این مراحل گفته شده می باشد. این فعالیت ها به خودی خود جالب و مفید هستند، اما ارزش اصلی آن زمانی مشخص می شود که همه اعضای تیم طراحی سایت به درک مشترکی برسند که این روش از افت و نزول طراحی وب سایت در آینده پیش گیری خواهد کرد.
تغییر از حالت “خود طراحی” به حالت طراحی متمرکز
“خود طراحی” سبک تصمیم گیری است که یک شخص بر اساس تجربه شخصی خود از طراحی، انجام می دهد. این مورد سبک متداولی برای اشخاصی است که تجربه یا اطلاعات کافی در زمینه طراحی ندارند. آن ها خود را به جای کاربر می گذارند و می پرسند: “این طراحی سایت باید چگونه کار کند؟”
مجریان طراحی بدون داشتن اطلاعات، به این ترتیب به طراحی سایت نگاه می اندازند. اگر موردی که اعضای تیم طراحی سایت به نمایش می گذارند با درک آن ها مطابقت نداشته باشد، آن ها درباره تصمیم گیری اعضای تیم پرس و جو می کنند و تصمیم های خود را جایگزین می کنند.
در این جا است که طراحی اسپرینت به کمک آن ها می آید. ساختار طراحی اسپرینت، اعضای تیم طراحی سایت را مجبور می سازد تا از روش “خود طراحی” و بی هدف دست بردارند و روی روش طراحی متمرکز کار کنند. طراحی متمرکز از تحقیقات واکنش های کاربران حاصل می شود. زمانی که یک تیم طراحی سایت، مشتریان وب سایت را برای تست نمونه سازی طراحی دعوت می کنند، دادهایی از نیاز های کاربران جمع آوری می کنند که به آن ها بینشی از آن چه که یک طراحی سایت باید باشد، می بخشد.
داشتن داده های واقعی و هدفمند می تواند از مشکلاتی که ممکن است در آینده پیش بیاید، جلوگیری نماید.
اعتبار سنجی نیازهای کاربران وب سایت
روش مرسوم برای طراحی کردن وب سایت و یا محصول، با لیستی از نیاز های جمع آوری شده توسط سهامداران و مدیران بازاریابی و تجاری شروع می شود. تیم طراحی سایت سپس از این نیازها به عنوان راهنمای خود در طول پروسه طراحی به کار می برند.
اگر نیازها به صورت اشتباهی تعبیر شود، می تواند در طراحی سایت مشکل ساز شود، زیرا هیچ پروسه اعتبار سنجی برای این نیاز های وجود ندارد و اعضای تیم طراحی سایت زمانی به اشتباه آن پی می برند که بسیار دیر است.
اغلب اوقات، روند اصلاح این موارد بسیار دیر صورت می گیرد و تاثیر چندانی نخواهد داشت.
با استفاده از روش طراحی اسپرینت، اعضای تیم طراحی سایت این نیازها را مورد بررسی و اعتبار سنجی قرار می دهند و سپس آن ها را در وب سایت به کار می برند. این فرضیات سپس الویت بندی و بررسی شده و در دنیای واقعی ارزیابی می شود.
رعایت قوانین
وجود مجریان طراحی بسیار ارزشمند است زیرا دقت و تجربه و اطلاعات آن ها در طراحی سایت الزامی می باشد.
استفاده از پروسه طراحی اسپرینت در وب سایت، برای رعایت کردن تمامی قوانین بسیار مورد توجه قرار می گیرد. در طول هر مرحله تهیه کننده طراحی، فعالیت های اعضا را بررسی و نظارت می کند و به آن ها قدرت می بخشد.
وجود این تهیه کننده می باشد که اعضای تیم طراحی سایت حس می کنند که به آن ها توجه می شود و ارائه ایده ها آن ها مورد بررسی و دقت قرار می گیرد و باعث می شوند تا روند طراحی سریع تر صورت گیرد.
این افراد منطق و قوانین پایه طراحی را می دانند و درک می کنند و به خوبی آن ها در طول پروسه طراحی اجرا می کنند و از افت و نزول طراحی وب سایت در آینده جلوگیری می کنند.
ایجاد فرهنگ یادگیری و آموزش مستمر
دریافتن اینکه چه ایده ای بهتر کار می کند و کشف این که چه موارد اشتباه است، روش فوق العاده ای برای یادگیری می باشد. انجام دادن این موضوع در اوایل پروسه طراحی می تواند ریسک و اشتباهات طراحی را در آینده کاهش دهد و باعث می شود تا اعضای تیم طراحی وب سایت با علم و آگاهی پیش روند.
طراحی اسپرینت در این مرحله نقش خود را توسط پرسیدن سوالاتی از هر مرحله از طراحی، ایفا می کنند. به این ترتیب است که این افراد فرضیات کاربردی تری می سازند و تصمیمات آگاهانه تری در طراحی سایت می گیرند.
در طول طراحی اسپرینت، اعضای تیم طراحی سایت، اطلاعات زیادی کسب می کنند. تیم طراحی سایت هوشمند اجازه نمی دهد که روند یادگیری شان متوقف شود، حتی زمانی که طراحی اسپرینت به اتمام برسد.
ایجاد فرهنگ یادگیری مستمر می تواند یکی از ارزش ها و مزیت های طراحی اسپرینت باشد. زمانی که اعضای تیم طراحی سایت به این درجه از آگاهی برسند که کاربران در طراحی چه کار می کنند و نیازهای شان چیست و چگونه مشکلات شان حل می شود، به راحتی می توانند از افت و نزول وب سایت در آینده جلوگیری کنند.
از طراحی اسپرینت استفاده کنید تا از افت و نزول وب سایت تان جلوگیری کنید
البته که طراحی اسپرینت تنها را جلوگیری از این امر نیست. و این روش و البته روش های دیگر هم به طور ۱۰۰ درصدی مشکل را حل نمی کنند.
افزایش محبوبیت طراحی اسپرینت، مفید بودن آن را تضمین می کند. این موضوع مزیت های زیادی را برای تیم طراحی سایت فراهم کرده و درک و تفاهم مشترکی را میان آن ها به وجود می آورد.
زمانی که تجارت و یا شرکتی از طراحی اسپرینت استفاده می کند، کاهش مضرات و خسارات های خود را به وضوح مشاهده می کنند و افزایش کیفیت طراحی وب سایت و افزایش فروش محصولات و سرویس های شان را نظاره می کنند. جلوگیری طراحی اسپرینت از افت یک طراحی وب سایت و یا تجارت، از مهم ترین مزیت های این روش می باشد.
سخن آخر
حقیقت این است که پاندا و پنگوئن فقط آغازی بر تغییرات گسترده گوگل در دهه پیشرو هستند. هرچند که بیشتر الگوریتمهای جدید از زمان آغاز به کار خود شروع به بررسی مطالب میکنند، اما پیشنهاد ما به شما این است که به مطالب قبل از آغاز به کار آن الگوریتم نیز توجه داشته باشید.
پیشبینی برنامهها و قوانین آینده موتورهای جستوجوی گوگل بسیار مشکل (و تقریبا غیرممکن) است، بنابراین شما باید به تحلیل عملکرد وبسایت خود پرداخته و از نزول رتبه آن در موتورهای جستوجو جلوگیری کنید. این فرآیند یکی از مهمترین استراتژیهای بازاریابی داخلی محسوب میشود.
مطالب پیشنهادی

روش هایی جهت حفظ رتبه در موتورهای جستجو
25 مهر 1396