چند دلیلی که باعث می شود بهترین طراحی های وب سایت شناسایی نشوند

توسط مجید احدی
طراحی سایت خوب، به این معنی نیست که کاربران از وب سایت بازدید کرده و بگویند” وای خدای من! چه طراحی وب سایت زیبایی!” طراحی وب سایت خوب چیزی است که به راحتی استفاده شده، خوانده شده و به راحتی تعامل با آن برقرار شود. این طراحی سایت، کاربران را وادار می کند تا جذب به وب سایت شوند و از وب سایت، اپلیکیشن یا موارد دیگر تجربه کسب کنند و واکنش احساسی را به کاربران القا کنند.
به عنوان یک طراح وب سایت، ممکن است شما بخواهید روزها، هفته ها و ماه ها را صرف پروژه طراحی وب سایتی کنید که مانند هیچ طراحی دیگری نیست و در نظر دارید که بخصوص برای کسانی که در حرفه طراحی وب سایت نیستند، بسیار حیرت انگیز به نظر برسد. طراحی وب سایت خوب، به ۱۰ دلیلی که در ادامه به آن می پردازیم، خیلی شناسایی و دیده نمی شوند:
۱.ترفندها و تکنیک های افراطی، یک پروژه طراحی سایت را موفق نمی کند
یکی از بزرگترین اشتباهاتی که طراحان وب سایت مرتکب می شوند، استفاده کردن از ترفندها و تکنیک های مختلف برای نشان دادن مهارت های خود می باشد. این تکنیک های افراطی نمی تواند در ساخت پایه ها و سنگ بناهای طراحی کمک کننده باشد؛ هم چنین نمی تواند باعث موفقیت این طراحی وب سایت ها بشود.
به عقب برگشته و درباره ترفند و تکنیک های که در طراحی سایت استفاده می کنید، فکر کنید. سپس از خودتان این سوالات را بپرسید:
- چه تلاش هایی برای اجرای این تکنیک انجام می دهم؟
- آیا این موضوع ارتباطی با احساسات و تعاملات کاربران وب سایت دارد؟
- چرا از این تکنیک طراحی سایت استفاده می کنم؟
- چقدر از این تکنیک طراحی استفاده می شود؟
- آیا این تکنیک در طراحی وب سایت چیزی است که من از یک سال پیش استفاده می کنم یا تازه شروع به استفاده از آن در طراحی وب سایت خود کرده ام؟
در حالی که این سوالات جوابی قاطعی به استفاده نکردن از تکنیک های مختلف طراحی نمی باشد، اما به شما کمک می کند تا بهتر درباره تکنیکی که در طراحی وبسایت تان استفاده می کنید، فکر کنید. اگر شما این تکنیک را برای کاربردی بودن محتوای وب، خوانایی و تعامل کاربران وب سایت استفاده می کنید، پس به همین روش ادامه بدهید. اگر شما از تکنیکی به این دلیل استفاده می کنید که از طراحی سایت قبلی خود خسته شده اید و می خواهید یک طراحی وب جدیدی را تجربه کنید، باید زمان های زیادی را صرف تمرکز روی آن کنید تا بدانید که آیا روش و تکنیک های درستی هستند یا خیر.
۲.قواعد ریاضی مخفی در طراحی وب سایت که باعث ایجاد هماهنگی و یکپارچگی می شود
تئوری های ریاضی زیادی وجود دارد که باعث می شود طراحی وب سایتی وجود آید که بسیار اتحاد و یکپارچگی در آن وجود دارد. طراحی کردن وب سایت با این اصول ها در ذهن می تواند بسیار کمک کننده باشد. ( شما خیلی چیزها می توانید از golden ratio یا نسبت های طلایی یاد بگیرید که در مقاله قبلی وب سایت وجود داشت). از این مفاهیم در حالی که روی طراحی سایت کار می کنید، استفاده کنید و سپس در طراحی نهایی آن را حذف کنید.
۳. رنگ ها، مفاهیم زیادی دارند
رنگ، بیشتر از همه چیز در راهنمایی کاربران وب سایت، اهمیت و معنا دارد. رنگ، چه خواه چه ناخواه، شرایط احساسی را برای کاربران وب سایت به وجود می آورند. انتخاب رنگ ها در طراحی سایت زمان بر است، زیرا باید پیام طراحی سایت به خوبی به مخاطب وب منتقل شود.
با دقت ملاحضه کنید که چقدر نقش رنگ ها در طراحی سایت مهم است. به مخاطبان مورد نظرتان فکر کنید و روی این مورد تمرکز داشته باشید که کاربران وب سایت تان از هر رنگ چه معنایی را اقتباس می کنند. معانی زیادی درباره رنگ ها مخصوصا در طراحی وب سایت وجود دارد- به طور مثال قرمز برای احساسات و سبز برای طبیعت- اما ممکن است مفهوم های دیگری درباره رنگ ها وجود داشته باشد که خیلی رایج نباشد.
۴.کلمه کلیدی می تواند کاربران را به وب سایت جذب کرده و حیرت زده سازد
هر کلمه در طراحی سایت باید با وزن و مفهوم خاصی باشد. روی اینکه کلمات غیر ضروری را حذف کرده و بر اساس گرامر و خوانایی آن اصلاح کنید، بسیار تمرکز کرده و کار کنید. کلمات کلیدی مرتبط با سلیقه کاربران وب سایت تان انتخاب کنید تا آن ها به طراحی وب سایت تان جذب شوند.
مرور این کلمات را در طراحی سایت ساده و خوانا بسازید. در این جا موارد اندکی وجود دارد تا زمانی که کلمات کلیدی می سازید، به یاد داشته باشید.( که اغلب اوقات طراحان وب سایت آن را نادیده می گیرند):
- از زبان و کلمات ساده استفاده کنید.
- دستورالعمل ها باید واضح و صریح باشند.
- زمانی که امکان پذیر است، از یک مورد بصری و تصویری همراه کلمات استفاده کنید. (برای مثال، کلمه “STOP” در یک کادر قرمز نمایان شود).
- کلمات کلیدی باید بدون خطا و غلط املایی باشند.
- از لحن نوشتاری استفاده کنید که با برند و وب سایت تان مطابقت دارد.
- کاربران وب سایت اغلب کاسه صبر کمی دارند، از این رو کلمات کلیدی باید به سرعت قابل مرور کردن باشند.
۵. طراحی وب سایت باید بسیار ساده و قابل درک باشد.
چقدر این عبارت را شنیده اید؟ این مورد هنوز هم در طراحی های وب سایت به کار بسته می شود. تغییر دادن پیام کلی و مفهوم کلی طراحی وب سایت به موارد ساده تر و قابل درک تر، موفقیت را برای طراحی سایت به ارمغان می آورد. شاید C.W CERAM بهتر این موضوع را توضیح دهد:” نابغه ها، توانایی این را دارند تا موارد پیچیده را به موارد ساده و قابل درک تبدیل کنند”.
هر کسی می خواهد در طراحی وب سایت، نابغه باشد، درست است؟
۶.طراحان وب سایت باید روی متن های خوانا تمرکز کنند
بیاید واضح و صریح در این باره صحبت کنیم: فرقی ندارد که نوع فونت شما چقدر ویژه، زیبا و جالب باشد، در هر صورت اگر کاربران وب سایت نتوانند آن را بخوانند، فایده ای ندارد. خوانایی متن ها در طراحی سایت، باید مهم ترین عاملی باشد که یک طراح وب سایت باید به آن توجه کند.
اگر کاربران وب سایت نتوانند متن موجود در وب را بخوانند، حتی در مورد آن هم فکر نمی کنند. به عبارت دیگر، هر ابهامی که در حروف و کلمات وجود داشته باشد می تواند سردرگمی زیادی را برای کاربران وب سایت فراهم کنند و همین موضوع باعث می شود که طراحی وب سایت شما را رها کنند.
زمانی که درباره خوانایی مطالب وب سایت فکر می کنید، این قواعد تایپوگرافی را به یاد داشته باشید:
- کنتراست
- فاصله
- اندازه
- تراکم
- تاکید
- نظم و ترتیب
۷.تعاملات وب سایت باید بدون هیچ اشکالی، عملی و کاربردی باشد
زمانی که می خواهید با یک طراحی سایت در تعامل باشید، چه در یک وب سایت باشد یا طراحی یک اپلیکیشن و یا حتی در یک مجله، کاربران نباید به این فکر کنند که این طراحی درباره چه چیزی هستند و چه هدفی دارند. تعامل در وب سایت، باید به راحتی برای کاربران وب امکان پذیر باشد.
درباره این مثال رایج فکر کنید: زمانی که یک ایمیل را تایپ می کنید، یک خط قرمز زیر کلماتی که اشتباه نوشته اید کشیده می شود تا شما را مطلع کنند که اشتباهی رخ داده است.
۸.طراحی وب سایت باید انعکاسی از واقعیت باشد
زمانی که طراحی سایت واقعی باشد، قابل باور است. زمانی که طراحی وب سایت بسیار خارق العاده باشد که کاربران وب سایت حتی انتظار آن را نداشته باشند که واقعیت داشته باشد، باز هم قابل باور است. این دو مثال به طراحان وب سایت کمک می کند تا تجربه هایی را که مربوط به کاربران وب سایت می باشد را بسازند و این موضوع به طراحی به وب سایت اعتبار می دهد.
تعاملات وب سایت باید دارای عملکردهای واقعی باشد. عملکردها و واکنش ها باید به گونه ای در طراحی وب سایت ظاهر شود که نماینگر واقعیت و یک طراحی وب خوب باشد. به طور مثال وقتی یک کاربر از بالا تا پایین وب سایت به حرکت در می آید و جستجو می کند، فلش ها اندازه شان تغییر می کند.
طراحان وب سایت می توانند مواردی را خلق کنند که بسیار خلاق باشد، طوری که کاربران وب سایت حتی انتظار نداشته باشند که چنین چیزی واقعیت دارد.
چه بخواهید روی واقعیت داشتن طراحی وب سایت فکر کنید یا از آن دوری بجویید، فرقی ندارد، در هر صورت به یک مفهوم خواهید رسید: انتظار کاربران وب سایت. طراحی وب سایت باید به گونه ای ساخته و عملی شود که کاربران به خوبی بتوانند آن را درک کنند.
۹. تغییرات در طراحی وب سایت همیشه نمایان می شود
مخصوصا زمانی که بحث طراحی سایت و تکنولوژی می شود، تغییرات کوچک همیشه در پشت صحنه طراحی وب سایت اتفاق می افتد. اما بروزرسانی کردن های مکرر هم می تواند برای کاربران وب سایت آزار دهنده باشد، از این رو برخی عوامل طراحی سایت هم باید بدون اینکه کاربر وب سایت بفهمد، تغییر کند.
بهترین مثال در این زمینه، اطلاعات به دست آمده از Architects Founder Oliver Reichenstein طی یک مصاحبه با THE VERGE حاصل شده است، این شرکت نوع فونت نوشتاری خود را در برنامه IA WRITTER تغییر داد: آن ها باید فونتی را استفاده می کردند که بسیار شبیه IPAD۲ بود. این فونت جدید باید دارای وزن و شکل شبیه به فونت قبلی باشد تا کاربر وب سایت متوجه آن نشود. کاربران متوجه این امر نشدند و نیازی هم نبود که بفهمند. یک تعامل خوب باید قبل از اینکه در معرض دید کاربران قرار بگیرد، تمام موارد مربوط به آن را زیر نظر داشته باشند و بررسی کنند.
۱۰.طراحی وب سایت خارق العاده
به نظر ساده می آید، درست است؟ اما به عنوان طراح وب سایت، باید تمام احتمالات و تکنیک ها و ابزارهای در دسترس تان را برای ایجاد یک طراحی وب سایت خارق العاده بسنجید تا مطمئن شوید که به راحتی خوانده شده و درک می شود و کاربران مشتاق تعامل یافتن با آن باشند.
با فکر کردن درباره این موارد، زمان زیادی را روی طراحی کردن عالی وب سایت تان بگذرانید. خیلی خوب است که از ترفندها استفاده کنید ولی باید در به کارگیری آن ها هدف داشته باشید. وقتی طراحی وب سایتی را تمام کردید، به عقب برگردید و به پروژه نگاه کنید و از خود بپرسید که آیا چیزی است که باید اضافه و یا حذف شود تا طراحی وب سایت خارق العاده ای به وجود آید؟
دلایل شکست وب سایت:
۱ – در نظر نگرفتن کاربران موبایل
کاربران موبایلی در سال۲۰۱۲ در حدود ۳۰% از کاربران وب را تشکیل می دادند که این درصد در سال ۲۰۱۴ به ۵۰% رسیده است. در صورتی که وب سایت شما سازگار با مرورگرهای موبایل طراحی نشده باشد نیمی از کاربران خود را از دست خواهید داد و کاربران موبایلی شما به سایت دیگری مراجعه می نمایند که بتوانند کار خود را از طریق آنها انجام دهند. رفع این مشکل بسیار آسان بوده که آن را می توانید با سه روش حل نمایید:
روش اول راه اندازی نسخه موبایلی وب سایت می باشد که به این صورت انجام می شود که سرور کاربرانی که از طریق موبایل وارد سایت شوند را به آدرس نسخه موبایل وب سایت هدایت می نماید. مشکل این روش آن است که می بایست یک سایت جداگانه برای مرورگرهای موبایل طراحی نمایید.
روش دوم ایجاد برنامه موبایل می باشد که کاربران می توانند بر روی سیستم های موبایل خود نصب نمایند و وب سایت شما را به صورت آفلاین و یا آنلاین مشاهده نمایند. این روش خوبی می باشد اما مشکل آن این است که برای هر نوع دستگاه با سیستم عامل مختلف می بایست برنامه جداگانه پیاده سازی گردد و برنامه را کاربر می بایست بر روی دستگاه موبایل خود نصب نماید.
روش سوم و بهترین روش راه اندازی نسخه رسپانسیو وب سایت می باشد که در این روش با استفاده از CSS سایز صفحه نمایش مشخص گردیده و نمایش مناسب صفحه نمایش کاربر چینش خواهد گردید. این روش بهترین روش و کم هزینه ترین می باشد که گوگل نیز استفاده از این روش را پیشنهاد می نماید. برای آنکه نسخه رسپانسیو سایت خود را طراحی نمایید و یا سایت فعلی خود را ریسپانسیو نمایید با دارکوب تماس حاصل فرمایید.
۲ – منوبندی بد و پیچیده
در صورتی که کاربران شما متوجه منوبندی شما نشوند و درک درستی از ساخه بندی وب سایت شما نداشته باشند گیج و سردرگم خواهند شد و در نتیجه وب سایت شما را ترک خواهند کرد. کاربران باید بتوانند به راحتی به مطلب مورد نظر خود با حداقل کلیک ممکن برسند و همچنین باید بتوانند به صفحه اولیه که در آن حضور داشتند به سادگی بازگست نمایند. برای آنکه منوبندی درستی داشته باشید در ابتدا ساختار اطلاعاتی وب سایت خود را مشخص نموده و سپس منوهای خود را ایجاد نمایید و سعی نمایید آدرس صفحه ای که کاربر در آن موجود می باشد را به کاربر اطلاع دهید. قرار دادن جستجوی مناسب در سایت باعث می شود تا کاربر بتواند سریعا مطلب مورد نظر خود را بیابد. برای توضیحات بیشتر می توانید مقاله راهنمای منوبندی مناسب را مطالعه نمایید.
۳ – سرعت کند لود شدن صفحات وب سایت
همیشه سعی نمایید حجم صفحات وب سایت خود را در حداقل سایز ممکن نگاه دارید و از المان های بی مورد فلش و گرافیک های سنگین استفاده ننمایید. سایت های فلش و فول فلش معمولا حجم بسیار بالایی دارند و صفحات آن به کندی لود می گردند. سعی نمایید در وب سایت حتی المکان از فلش استفاده ننمایید مخصوص در صفحات اصلی و اولیه وب سایت. سرعت کند لود شدن وب سایت دو تاثیر بد دارد. یکی کاربران وب سایت در صورتی که بیش از حد در سایت منتظر بمانند ممکن است صفحه را ببندند و سایت دیگری را که سرعت بهتری دارند مشاهده نمایند. مورد دوم در مورد سئو وب سایت می باشد که گوگل و سایر موتورهای جستجو اعلام نموده اند که سرعت وب سایت یکی از المان های رنکینگ وب سایت می باشد و سایتی که سرعت بهتری دارد در نتیجه جستجو رتبه بهتری خواهد داشت. گوگل به این منظور ابزاری را طراحی نموده تا طراحان و برنامه نویسان وب بتوانند سرعت وب سایت خود را بسنجد و این ابزار همچنین خطاهای سایت را گزارش می دهد برای استفاده از این ابزار به لینک زیر مراجعه نمایید:
https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/
سرعت وب سایت مربوط به طراحی وب سایت شما و همچنین هاست شما می باشد. در صورتی که از سرور مطمئنی استفاده نمایید که پهنای باند کافی به مشترکین خود اختصاص داده باشد مشکلی نخواهید داشت. البته سعی نمایید سرور شما نزدیک به ناحیه شغلی شما باشد زیرا هر چه فاصله سرور از کاربر دورتر باشد سرعت وب سایت کندتر خواهد بود. سرعت بالای لود شدن صفحات وب سایت تاثیر بسیاری در موفقیت وب سایت دارد بنابراین آن را جدی بگیرید و نسبت به بهینه سازی صفحات وب سایت خود اقدام فرمایید. بهینه سازی صفحات وب سایت همچنین باعث کاهش پهنای باند مصرفی شما و در نتیجه کاهش هزینه های هاستینگ شما می گردد.
مطالب پیشنهادی

روش هایی جهت حفظ رتبه در موتورهای جستجو
25 مهر 1396